Ideasta

Kummitädin puuhanurkka sai alkunsa, kun minut pyydettiin kaksospoikien kummiksi, eikä minulla ole juuri mitään kokemusta lapsista. Olen matkustanut todella paljon työssä ja vapaa-ajalla, mikä ei ole jättänyt kovinkaan paljon aikaa mihinkään muuhun. Olen myös ollut aina kovin teknisorientoitunut nörtti, joten kortit, jotka minulle on jaettu ajatellen lapsia, eivät ole välttämättä ne voittokortit.

Ensimmäisenä kahtena vuotena hankin lapsille aina ulkomaan reissuilta jotain tavaraa, syntymäpäivinä yritin ostaa jotain merkityksellistä lahjaa, kuten kirjoja (joissa näissäkin mokasin, kun ajattelin, että Beatrix Potterin kaikki sadut sopivat nykyaikana lapsille.. heh.. muun muassa kissanpennuista leivotaan piirakkaa). Onneksi vanhemmilla on kärsivällisyyttä ja sydäntä kertoa, ettei ehkä vielä tuollaiset tekstit toimi, kun ei ole tarkoitus tuottaa lapselle painajaisunia.

Jotakuinkin melkein kaikki nykypäivänä on kulutustavaraa, minkä vuoksi aloin pohtimaan, olisiko jotain muuta mahdollista, jota voisi tavaran sijaan tarjota.

Ensimmäinen aikalahjani oli viettää aikaa lasten kanssa liikunnan parissa vuoden alusta SnadiStadissa. Päivä oli mitä mahtavin!

Tästä sitten läksi idea, että lähden selvittämään, mitä ylipäätään kyseisenikäisien lapsien kanssa voi tehdä ja päädyin facebook ryhmään, josta sain aivan loistavia ideoita ja vihdoin punaisen langan lasten maailmaan. Kolusin kaikenmaailman sivustoja läpi ja päädyin ajatukseen kummitädin puuhanurkasta, joka sitten jakautuu eri aiheisiin ja ne ovat sen verran lyhyitä pääasiallisesti, että sopivat myös arkiviikkoon, eivätkä maksa myöskään paljoa:

Tiedenurkka 

Tiedenurkassa ihmetellään tieteen ihmeellistä maailmaa. Tiedenurkan tarkoituksena on esitellä pojille tieteitä oman tekemisen kautta turvallisessa ympäristössä, turvallisilla aineosilla. Tehtävät asiat ovat myös katsottu kolmevuotiaiden ikäluokkaan. Olen aina ollut kiinnostunut tieteistä, joten ajattelin, että ehkä lapsetkin saattaisivat kiinnostua. Minulla on tutkinto kemian alalta, niin ainakin osaamista tulisi jollain tasolla löytyä.

Musiikkinurkka

Musiikkinurkassa ihmetellään eri musiikkia, instrumentteja ja lauletaan. Olen aina ollut kiinnostunut musiikista ja soitan pianoa ja kitaraa. Vaikken pro olekaan, ei sillä ole merkitystä. Tarkoituksena ei ole hankkia kallita instrumentteja, vaan askarrella muun muassa askartelukulmassa sopivia soittimia lasten kanssa.

Tapahtumanurkka

Tapahtumanurkassa käydään eri tapahtumissa, kuten lasten messuilla, lasten konserteissa, lasten teattereissa jne. 

Askartelunurkka

Askartelunurkassa muovaillaan, liimataan valmiiksi leikeltyjä palasia, leivotaan taikataikinalla, väritetään, piirretään, maalataan, tehdään kortteja, soittoinstrumentteja, kuten marakasseja ja kielisoittimia kuminauhoista.  

Eläinnurkka

Eläinnurkassa ihmetellään eri eläimiä joko paikan päällä tai kirjojen kautta. Maatilaneläimiä, eksoottisia eläimiä, luonnossa eläviä eläimiä ja kotieläimiä.

Kokkinurkka

Kokkinurkassa kokataan turvallisesti vaikkapa vanhemmille illallista tai muuta, mihin ei tarvitse vaarallisia työskentelyvälineitä.

Luontonurkka

Luontonurkassa käydään ihmettelemässä luontoa. Käydään luontopoluilla ihmettelemässä kasveja ja sieniä ja kasvitieteellisessä katsomassa ihmeellisiä kasveja, jotka näyttävät hassuille.

Matkailunurkka

Matkailunurkassa käydään eri kaupungeissa ajatusmatkalla leikkien ja kehitetään matkan ajaksi jotain kivaa puuhaa, kuten autojen värien laskemista ja opetellaan matkalauluja. Olen matkustanut paljon ja osaan eri kieliä, joten ehkä tästä saa jotain kivaakin aikaiseksi.

Nörttinurkka

Nörttinurkassa leikitään tietokoneilla ja muilla laitteilla. Olen nörtti, mitä tulee tekniikkaan, joten tämä tulee luontaisesti.

Liikuntanurkka

Liikuntanurkassa liikutaan. Eri lapsille sallittuihin liikuntatapahtumiin, liikuntakentille, seikkailupuistoihin, liikuntaradoille, lasten liikuntaleikkipaikkoihin ja muihin kivoihin paikkoihin, missä voi kokeilla liikuntaa eri muodoissa.